فواید

فواید همه چی درج میشه

فواید

فواید همه چی درج میشه

سعی میکنم فواید اکثر میوه ها - ادویه ها و ... رو تو وبلاگ برای اطلاعات شما قرار بدم تا بدونید چیزهایی که میخورید شامل چه چیزها و چه فوایدی میباشد. حتما با درج نظر دلگرمم کنید.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین مطالب

پاپایا

جمعه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۰۱ ب.ظ

Carica papaya - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-029.jpg

پاپایا یا پاپایه (نام علمی: Carica papaya)؛ میوه‌ای است با درخت بومی مناطق حاره‌ای قاره آمریکا که اکنون در بسیاری مناطق حاره‌ای از جمله هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین کشت می‌شود. درختی است کوچک دارای یک ساقه به ارتفاع ۴ تا ۱۰ متر و برگهایی بزرگ به ابعاد ۵۰ تا ۷۰ سانتی است. اندازه میوه آن۱۵ تا۴۵ سانت در طول و قطر آن۱۰ الی ۳۰ سانت بوده و رنگ آن موقعی که رسیده باشد زرد کهربایی تا کمی نارنجی است.

  • گروه: طالبی‌ها
  • مکان: نواحی گرمسیری
  • انواع: پاپایه زرد، پاپایه سبز، پاپایه سرخ

محتویات

  • ۱ خاستگاه و توزیع
  • ۲ معرفی
  • ۳ ارزش غذایی
  • ۴ کشت پاپایا در ایران
  • ۵ منابع

خاستگاه و توزیع

پاپایا گیاه بومی آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی است[۱][۲] و بومی سراسر جزایر واقع در دریای کاریب، فلوریدا و چند کشور آفریقا شده‌است. این محصول کشاورزی در هند، استرالیا، مالزی، اندونزی، فیلیپین، ایالات متحده و هاوایی نیز رشد می‌کند.[۱]

معرفی

پاپایا (papaya = fruta bomba = lechosa = tree melon = (in Australia) pawpaw = papaw) با طعم خوب و حالت لطیفی که دارد در سالادِ میوه بسیار فوق‌العاده‌است. از پاپایا پوره نیز تهیه می‌کنند. همچنین پوست کردن و خارج کردن دانه‌های پاپایا آسان است. پاپایه‌های هاوایی از نوع مکزیکی آن معمول تر و خوشمزه ترند. نوع زرد آن که راحتتر ثمر می‌دهد به محض رسیدن آماده خوردن است و بهتر است خنک مصرف شود. نوع سبز پاپایه در اتاق‌های حرارتی پس از چند روز به عمل می‌آید و آمادهٔ خوردن می‌شود. مردم جنوب شرق آسیا پاپایهٔ سبز را پس از خرد کردن و پختن داخل سالاد می‌ریزند.

ارزش غذایی

پاپایا، خام
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱۷۹ کیلوژول (۴۳ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۱۰٫۸۲ g
قندها ۷٫۸۲ g
فیبر ۱٫۷ g
چربی ۰٫۲۶ g
پروتئین ۰٫۴۷ g
ویتامین آی معادل ۴۷ میکروگرم (۵٪)
- بتاکاروتن ۲۷۴ میکروگرم (۳٪)
- لوتئین و زآکسانتین ۸۹ μg
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۲۳ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۲۷ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۰٫۳۵۷ میلی‌گرم (۲٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۱۹۱ میلی‌گرم (۴٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۳۸ میکروگرم (۱۰٪)
ویتامین C ۶۲ میلی‌گرم (۱۰۳٪)
ویتامین E ۰٫۳ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین K ۲٫۶ میکروگرم (۲٪)
کلسیم ۲۰ میلی‌گرم (۲٪)
آهن ۰٫۲۵ میلی‌گرم (۲٪)
منیزیم ۲۱ میلی‌گرم (۶٪)
منگنز ۰٫۰۴ میلی‌گرم (۲٪)
فسفر ۱۰ میلی‌گرم (۱٪)
پتاسیم ۱۸۲ میلی‌گرم (۴٪)
سدیم ۸ میلی‌گرم (۰٪)
روی ۰٫۰۸ میلی‌گرم (۱٪)
لیکوپن ۱۸۲۸ µg
پیوند به پایگاه داده وزارت کشاورزی ایالات متحده
درصدها نسبی‌اند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

کشت پاپایا در ایران

پاپایا در ایران به صورت عمده کشت نمی‌شود، بلکه به صورت اندک در استان سیستان و بلوچستان و خیلی کم در استان هرمزگان و برخی استان‌های دیگر مانند یزد و بوشهر کشت می‌شود. به گفته سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان، سطح زیر کشت پاپایا در این استان مجموعاً به ۲۵ هکتار می‌رسد.

Papaya cross section BNC.jpg
برش مقطعی پاپایا
آرایه‌شناسی
فرمانرو: گیاه
(طبقه‌بندی‌نشده): گیاهان گلدار
(طبقه‌بندی‌نشده): دولپه‌ای‌های نو
(طبقه‌بندی‌نشده): رزیدها
راسته: کلم‌سانان
تیره: خربزه‌درختیان
سرده: خربزه درختی
Species: C. papaya
نام علمی
Carica papaya
کارل لینه[۱]


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی