ترگیل
شنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۰۶ ق.ظ
تَرگیل یا منگوستین (در متون طب سنتی جوز جندم) میوهٔ گیاهی با نام علمی گارسینی انبهای (Garcinia mangostana) از تیرهٔ گل راعیان (Clusiaceae)، و راستهٔ چنارسانان (Malpighiales) که گرد و کمی کوچکتر از توپ تنیس و به قطر سه و نیم تا هفت ونیم سانتیمتر است و رنگ آن بنفش تیره و گاه بنفش مایل به قرمز است؛ قطر پوستهٔ آن شش تا ده میلیمتر و در مقطع عرضی به رنگ قرمز است؛ بخش خوراکی آن نرم و سفیدرنگ است و ممکن است بدون دانه یا دارای یک تا پنج دانه باشد؛ گیاه این میوه در مالزی و تایلند و اندونزی و جنوب هند میروید.
ارزش غذایی
![]() |
Purple mangosteen fruit exterior and in cross-section | |
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۳۰۵ کیلوژول (۷۳ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۱۷٫۹۱ g |
فیبر | ۱٫۸ g |
چربی | ۰٫۵۸ g |
پروتئین | ۰٫۴۱ g |
ویتامین ب۱ (تیامین) | ۰٫۰۵۴ میلیگرم (۴٪) |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۰۵۴ میلیگرم (۴٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۰٫۲۸۶ میلیگرم (۲٪) |
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰٫۰۳۲ میلیگرم (۱٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۰۱۸ میلیگرم (۱٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۳۱ میکروگرم (۸٪) |
ویتامین C | ۲٫۹ میلیگرم (۵٪) |
کلسیم | ۱۲ میلیگرم (۱٪) |
آهن | ۰٫۳ میلیگرم (۲٪) |
منیزیم | ۱۳ میلیگرم (۴٪) |
منگنز | ۰٫۱۰۲ میلیگرم (۵٪) |
فسفر | ۸ میلیگرم (۱٪) |
پتاسیم | ۴۸ میلیگرم (۱٪) |
سدیم | ۷ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۰٫۲۱ میلیگرم (۲٪) |
Link to USDA Database entry درصدها نسبیاند منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا |