چشالو
چشالو میوهٔ گیاهی با نام علمی چشالوی حقیقی (Dimocarpus longan)،
از تیرهٔ ناترکیان (Sanidaceae) و راستهٔ ناترکسانان است که شفت و دارای
آرایشی خوشهای است؛ هستهٔ سیاهرنگ آن را گوشتهای شفاف احاطه کرده که به
آن نمایی چشم مانند داده است؛ شکل این میوه کروی و به رنگ قهوهای مایل به
زرد یا قرمز و بومی هند و سریلانکاست. گیاهی همیشه سبز که ارتفاع آن 6 تا 7
متر می رسد و نسبت به سرما حساس است؛ معمولاً تا دمای 4.5 درجه ی
سانتیگراد را تحمل می کند، ولی اگر دما به 2- درجه سانتیگرادکاهش یابد باعث
کاهش میوه دهی می گردد. خاکهای شنی را ترجیح می دهد.
چشالو میوهٔ گیاهی با نام علمی چشالوی حقیقی (Dimocarpus longan)، از تیرهٔ ناترکیان (Sanidaceae) و راستهٔ ناترکسانان است که شفت و دارای آرایشی خوشهای است؛ هستهٔ سیاهرنگ آن را گوشتهای شفاف احاطه کرده که به آن نمایی چشم مانند داده است؛ شکل این میوه کروی و به رنگ قهوهای مایل به زرد یا قرمز و بومی هند و سریلانکاست. گیاهی همیشه سبز که ارتفاع آن 6 تا 7 متر می رسد و نسبت به سرما حساس است؛ معمولاً تا دمای 4.5 درجه ی سانتیگراد را تحمل می کند، ولی اگر دما به 2- درجه سانتیگرادکاهش یابد باعث کاهش میوه دهی می گردد. خاکهای شنی را ترجیح می دهد.
| |
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۲۵۱ کیلوژول (۶۰ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۱۵٫۱۴ g |
قندها | n/a |
فیبر | ۱٫۱ g |
چربی | ۰٫۱ g |
پروتئین | ۱٫۳۱ g |
ویتامین ب۱ (تیامین) | ۰٫۰۳۱ میلیگرم (۲٪) |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۱۴ میلیگرم (۹٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۰٫۳ میلیگرم (۲٪) |
ویتامین C | ۸۴ میلیگرم (۱۴۰٪) |
کلسیم | ۱ میلیگرم (۰٪) |
آهن | ۰٫۱۳ میلیگرم (۱٪) |
منیزیم | ۱۰ میلیگرم (۳٪) |
منگنز | ۰٫۰۵۲ میلیگرم (۳٪) |
فسفر | ۲۱ میلیگرم (۳٪) |
پتاسیم | ۲۶۶ میلیگرم (۶٪) |
سدیم | ۰ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۰٫۰۵ میلیگرم (۱٪) |
Link to USDA Database entry Vitamin B6/Folate values were unavailable درصدها نسبیاند منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا |
آرایهشناسی | |
---|---|
فرمانرو: | گیاهان |
(طبقهبندینشده): | گیاهان گلدار |
(طبقهبندینشده): | دولپهایهای نو |
(طبقهبندینشده): | رزیدها |
راسته: | افراسانان |
تیره: | ناترکیان |
سرده: | Dimocarpus |
Species: | D. longan |
نام علمی | |
Dimocarpus longan Lour
|