چیکو
يكشنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۸، ۰۱:۱۷ ب.ظ
![]()
چیکو نام یکی از میوههای
گرمسیری با پوستی قهوهای و مزهای شیرین است. مزه آن نوعی شیرینی خاص است
اما اگر میوه آن نرسیده باشد همچون خرمالو بسیار گس میباشد.. درخت چیکو، ساپودیلا نام دارد و صمغ آن درخت که بیشتر برای درست کردن سقِّز (آدامس) بکار میرفت چیکل نام دارد.
چیکو بومی منطقه یوکاتان است.
همچنین درخت چیکو در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان کشت شده و شرایط آب و هوایی و محیطی لازم برای رشد را دارد.
|
|
| مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
|---|---|
| انرژی | ۳۴۷ کیلوژول (۸۳ کیلوکالری) |
| کربوهیدراتها | ۱۹٫۹۶ g |
| فیبر | ۵٫۳ g |
| چربی | ۱٫۱ g |
| پروتئین | ۰٫۴۴ g |
| ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۰۲ میلیگرم (۱٪) |
| ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۰٫۲ میلیگرم (۱٪) |
| پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰٫۲۵۲ میلیگرم (۵٪) |
| ویتامین ب۶ | ۰٫۰۳۷ میلیگرم (۳٪) |
| اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۱۴ میکروگرم (۴٪) |
| ویتامین C | ۱۴٫۷ میلیگرم (۲۵٪) |
| کلسیم | ۲۱ میلیگرم (۲٪) |
| آهن | ۰٫۸ میلیگرم (۶٪) |
| منیزیم | ۱۲ میلیگرم (۳٪) |
| فسفر | ۱۲ میلیگرم (۲٪) |
| پتاسیم | ۱۹۳ میلیگرم (۴٪) |
| سدیم | ۱۲ میلیگرم (۱٪) |
| روی | ۰٫۱ میلیگرم (۱٪) |
|
Link to USDA Database entry درصدها نسبیاند منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا |
|
| آرایهشناسی | |
|---|---|
| فرمانرو: | گیاهان |
| دسته: | گیاهان گلدار |
| رده: | دولپهایها |
| راسته: | خلنگسانان |
| تیره: | چیکوئیان |
| سرده: | چیکوها[۱] |
| Species: | M. zapota |
| نام علمی | |
|
Manilkara zapota (L.) P. Royen
|
|
