فواید

فواید همه چی درج میشه

فواید

فواید همه چی درج میشه

سعی میکنم فواید اکثر میوه ها - ادویه ها و ... رو تو وبلاگ برای اطلاعات شما قرار بدم تا بدونید چیزهایی که میخورید شامل چه چیزها و چه فوایدی میباشد. حتما با درج نظر دلگرمم کنید.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین مطالب

گلابی

سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۴۸ ق.ظ

Pears.jpg

گُلابی (فارسی شرقی: ناک که در گذشته به آن اَمرود،[۲] اَرمود،[۳] نیز گفته می‌شد) درختی است گلدار از رده دولپه‌ای‌ها، از خانواده گلسرخیان و از زیر خانواده مالیده(Maloideae) می‌باشد.

چهار نوع گلابی، بارلت، دآنجو (D'Anjou)، فورل و بارلت سرخ

در این جنس حدود۸۰۰ گونه وجود دارد که بعضی از گونه‌های معروف شامل communis, persica, pyrifolia, syriaca و ussuriensis وجود دارد. گلابی معمولی یا گلابی اروپایی از گونه communis می‌باشد که میوه‌های آبدار با دانه‌های سنگی دارد و اغلب شکل کشیده دارد.

اما انواع دیگری از گلابی وجود دارند که به گلابی آسیایی معروف است که شکل آن‌ها شبیه سیب است. در منابع آلمانی منشأ گلابی را درکوه‌های البرز ذکر کرده‌اند. انواع مختلف گونه وحشی آن در جنگل‌های گیلان و مازندارن وجود دارد که در زبان گیلکی اربه خوج و سنگ خوج و در زبان مازندرانی به سِتِکا معروف‌اند.

گلابی درختی برگریز می‌باشد که در شرایط آب وهوایی مناطق سرد جهان، جایی که زمستان‌های سرد باعث برطرف شدن نیاز سرمایی زمستان آن می‌شود قابل پرورش و کشت است. میوهٔ این گیاه از لحاظ گیاه‌شناسی پوم است و جزء میوه‌های کاذب به‌شمار می‌آید. میوه گلابی معمولی عمر انباری کوتاهی دارد به همین دلیل باید قبل از رسیدن کامل برداشت شود تا بتوان به راحتی به بازار رساند.

گلابی اروپایی که در شمال ایران می‌روید، میوه‌ای است سخت با طعم متمایل به ترشی و شیرینی است.

محتویات

  • ۱ هسته گلابی
  • ۲ کشورهای تولیدکننده
  • ۳ ارزش خوراکی
  • ۴ منابع
  • ۵ پیوند به بیرون

هسته گلابی

گلابی میوه‌ای زنگوله‌ای شکل است که در محدوده رنگ‌های سبز، زرد، قهوه‌ای، قرمز یا ترکیبی از این رنگ‌ها وجود دارد. این میوه زیبا سرشار از پتاسیم، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد. از ۳۰ گونه گلابی در جهان وجود دارد و به صورت پخته، کمپوت شده یا خام مصرف می‌شود. دانه گلابی برای انسان خطرناک است. دانه به نیز مانند دانه گلابی در همین دسته قرار می‌گیرد و میوه به بهتر است به صورت پخته مصرف شود وگرنه خطرناک است.

کشورهای تولیدکننده

جدول کشورهای تولیدکننده گلابی در سال ۲۰۱۰ میلادی بر اساس آمار فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد)
کشور تولید) یادداشت
 چین ۱۵٬۲۳۱٬۸۵۸
 ایالات متحده آمریکا ۷۳۸٬۰۸۵
 ایتالیا ۷۳۶٬۶۴۶
 آرژانتین ۷۰۴٬۲۰۰ F
 اسپانیا ۴۷۳٬۴۰۰
 هند ۳۸۲٬۰۰۰ F
 ترکیه ۳۸۰٬۰۰۳
 آفریقای جنوبی ۳۶۸ ۴۹۵
 ژاپن ۳۲۲٬۹۰۰ گلابی آسیایی and گلابی اروپایی
 کره جنوبی ۳۰۷٬۸۲۰
Flag of Belgium.svg بلژیک ۳۰۷٬۲۷۰
World ۲۲٬۷۳۱٬۰۸۷ A
No symbol = official figure, F = FAO estimate, A = Aggregate (may include official, semi-official, or estimates);

Source: Food And Agricultural Organization of United Nations: Economic And Social Department: The Statistical Division

ارزش خوراکی

شکوفه گلابی
گلابی (خام)
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۲۴۲ کیلوژول (۵۸ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۱۵٫۴۶ g
قندها ۹٫۸۰ g
فیبر ۳٫۱ g
چربی ۰ g
پروتئین ۰٫۳۸ g
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۱۲ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۲۵ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۰٫۱۵۷ میلی‌گرم (۱٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۰۴۸ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۲۸ میلی‌گرم (۲٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۷ میکروگرم (۲٪)
ویتامین C ۴٫۳ میلی‌گرم (۷٪)
کلسیم ۹ میلی‌گرم (۱٪)
آهن ۰٫۱۷ میلی‌گرم (۱٪)
منیزیم ۷ میلی‌گرم (۲٪)
فسفر ۱۱ میلی‌گرم (۲٪)
پتاسیم ۱۱۶ میلی‌گرم (۲٪)
روی ۰٫۱۰ میلی‌گرم (۱٪)
درصدها نسبی‌اند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی