سیبزمینی ترش
شنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۵۹ ق.ظ
سیب زمینی ترش، یرالماسی در ترکی زنجانی به آن موُرچالیق گفته می شود (نام علمی: heliantus tuberosus) گیاهی علفی و دارای ساقهای به ارتفاع ۱/۵ تا ۳ متر است ساقه این گیاه راست و خشن میباشد. برگهای آن عموماً ساده، منفرد، نوک تیز و دارای کنارههای دندانهدار است.
محتویات
- ۱ ترکیبات شیمیایی
- ۲ خواص درمانی
- ۳ محل رویش
- ۴ منابع
ترکیبات شیمیایی
غده سیب زمینی ترش دارای ۱ تا ۱/۵ درصد اینولین و ۳ تا ۵ درصد قندهای مختلف و ۲ درصد مواد ازته میباشد.
خواص درمانی
به صورت جوشانده مصرف شده و همچنین خام آن پس از قرار دادن در سرکه یا سالاد استفاده میشود. سیبزمینی ترش غذای مناسبی برای مبتلایان به بیماری قند «دیابت» میباشد.
محل رویش
منشأ اصلی آن در آمریکای شمالی بوده و اکنون در ایران هم پرورش مییابد.

- ۹۸/۰۶/۲۳
- ۵۲ نمایش