سیبزمینی شیرین
شنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۰۰ ق.ظ
سیبزمینی شیرین (نام علمی: Ipomoea batatas) گیاهی گلدار متعلق به خانواده پیچکیاناست. داشتن، نشاسته بالا، مزه شیرین آن را به یک میوه ریشهای مهم تبدیل کردهاست.[۱][۲] برگهای آن گاهی به عنوان سبزی خورده میشود. با اینکه خانواده آنها دارای ۵۰ سرده و ۱٬۰۰۰ گونه است اما مهمترین و کاربردیترین گونه آن همین سیبزمینی شیرین است و بقیه گونهها یا بهطور محلی استفاده میشوند یا سمی هستند.
سیبزمینی شیرین رابطه دوری با سیبزمینی دارد.
محتویات
- ۱ تولید
- ۲ ارزش غذایی
- ۳ منابع
- ۴ پیوند به بیرون
تولید
تولید (میلیون تن)[۳] ۲۰۰۹ |
|
---|---|
![]() |
۸۰٫۵ |
![]() |
۳٫۳ |
![]() |
۲٫۷ |
![]() |
۱٫۸۸ |
![]() |
۱٫۳۲ |
![]() |
۱٫۳۱ |
![]() |
۱٫۱ |
![]() |
۱٫۰ |
جهان | ۱۰۶٫۵ |
ارزش غذایی
[نمایش] | پروتئین | ویتامینها | کانیها (مواد معدنی) |
---|
درصد کاهش ارزش بر اثر پختن : حداکثر کاهش درصدی ارزشهای غذایی به دلیل جوشیدن بدون در نظر گرفتن گروه گیاهخواری حاوی شیر و تخم مرغ (ovo-lacto-vegetables group).
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۱۷۵ کیلوژول (۴۲ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۸٫۸۲ گرم |
فیبر | ۵٫۳ گرم |
چربی | ۰٫۵۱ گرم |
پروتئین | ۲٫۴۹ گرم |
ویتامین آی معادل | ۱۸۹ میکروگرم (۲۱٪) |
- بتاکاروتن | ۲۲۱۷ میکروگرم (۲۱٪) |
- لوتئین و زآکسانتین | ۱۴۷۲۰ μg |
ویتامین ب۱ (تیامین) | ۰٫۱۵۶ میلیگرم (۱۲٪) |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۳۴۵ میلیگرم (۲۳٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۱٫۱۳ میلیگرم (۸٪) |
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰٫۲۲۵ میلیگرم (۵٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۱۹ میلیگرم (۱۵٪) |
ویتامین C | ۱۱ میلیگرم (۱۸٪) |
ویتامین K | ۳۰۲٫۲ میکروگرم (۲۸۸٪) |
کلسیم | ۷۸ میلیگرم (۸٪) |
آهن | ۰٫۹۷ میلیگرم (۸٪) |
منیزیم | ۷۰ میلیگرم (۱۹٪) |
فسفر | ۸۱ میلیگرم (۱۲٪) |
پتاسیم | ۵۰۸ میلیگرم (۱۱٪) |
Direct link to database entry [۲] درصدها نسبیاند منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا |
- ۹۸/۰۶/۲۳
- ۴۱ نمایش