سیبزمینی شیرین
شنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۰۰ ق.ظ
![]()
سیبزمینی شیرین (نام علمی: Ipomoea batatas) گیاهی گلدار متعلق به خانواده پیچکیاناست. داشتن، نشاسته بالا، مزه شیرین آن را به یک میوه ریشهای مهم تبدیل کردهاست.[۱][۲] برگهای آن گاهی به عنوان سبزی خورده میشود. با اینکه خانواده آنها دارای ۵۰ سرده و ۱٬۰۰۰ گونه است اما مهمترین و کاربردیترین گونه آن همین سیبزمینی شیرین است و بقیه گونهها یا بهطور محلی استفاده میشوند یا سمی هستند.
سیبزمینی شیرین رابطه دوری با سیبزمینی دارد.
محتویات
- ۱ تولید
- ۲ ارزش غذایی
- ۳ منابع
- ۴ پیوند به بیرون
تولید
|
تولید (میلیون تن)[۳] ۲۰۰۹ |
|
|---|---|
|
|
۸۰٫۵ |
|
|
۳٫۳ |
|
|
۲٫۷ |
|
|
۱٫۸۸ |
|
|
۱٫۳۲ |
|
|
۱٫۳۱ |
|
|
۱٫۱ |
|
|
۱٫۰ |
| جهان | ۱۰۶٫۵ |
ارزش غذایی
| [نمایش] | پروتئین | ویتامینها | کانیها (مواد معدنی) | ||||||||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
درصد کاهش ارزش بر اثر پختن : حداکثر کاهش درصدی ارزشهای غذایی به دلیل جوشیدن بدون در نظر گرفتن گروه گیاهخواری حاوی شیر و تخم مرغ (ovo-lacto-vegetables group).
| مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
|---|---|
| انرژی | ۱۷۵ کیلوژول (۴۲ کیلوکالری) |
| کربوهیدراتها | ۸٫۸۲ گرم |
| فیبر | ۵٫۳ گرم |
| چربی | ۰٫۵۱ گرم |
| پروتئین | ۲٫۴۹ گرم |
| ویتامین آی معادل | ۱۸۹ میکروگرم (۲۱٪) |
| - بتاکاروتن | ۲۲۱۷ میکروگرم (۲۱٪) |
| - لوتئین و زآکسانتین | ۱۴۷۲۰ μg |
| ویتامین ب۱ (تیامین) | ۰٫۱۵۶ میلیگرم (۱۲٪) |
| ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۳۴۵ میلیگرم (۲۳٪) |
| ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۱٫۱۳ میلیگرم (۸٪) |
| پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰٫۲۲۵ میلیگرم (۵٪) |
| ویتامین ب۶ | ۰٫۱۹ میلیگرم (۱۵٪) |
| ویتامین C | ۱۱ میلیگرم (۱۸٪) |
| ویتامین K | ۳۰۲٫۲ میکروگرم (۲۸۸٪) |
| کلسیم | ۷۸ میلیگرم (۸٪) |
| آهن | ۰٫۹۷ میلیگرم (۸٪) |
| منیزیم | ۷۰ میلیگرم (۱۹٪) |
| فسفر | ۸۱ میلیگرم (۱۲٪) |
| پتاسیم | ۵۰۸ میلیگرم (۱۱٪) |
| Direct link to database entry [۲] درصدها نسبیاند منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا |
|
- ۹۸/۰۶/۲۳
- ۴۳ نمایش