شقاقل
شَقاقُل یا زَردَک وحشی یا هویج وحشی (نام علمی: Pastinaca sativa)از سبزیجات ریشهای از خانواده هویج است.
شکل آن همانند هویج است ولی پوست آن کمرنگتر و مزه آن قویتر است. در لهجه شیرازی به آن نرگسی گفته و در آشپزی شیرازی از آن استفاده میشود. «نرگسی» نوعی از هویج است که فقط درفصل زمستان قابل برداشت میباشد، دارای اثرات ضد میکروبی قوی است و قند و آهن بیشتری نسبت به هویج دارد. شقاقل (نرگسی) در بیشتر آسیا و اروپا میروید و از قدیم خورده میشدهاست. پیش از ورود سیب زمینی از قاره آمریکا به بر قدیم، در اروپا و آسیا شقاقل بسیار خورده میشد.
مغز و ریشه آن یکنواخت و ریشه آن سنگین و دیرهضم است ولی وقتی که با شکر و عسل به صورت مربا تبدیل شود گوارش آن ساده است.
شقاقل (شقاقل ایرانی) و شقاقل معمولی
مهر سلیمان یا خاتم سلیمان که به نام شقاقل (شقاقل ایرانی) معروف شدهاست و در حدود ۳۰ گونهٔ مختلف دارد را نباید با شقاقل معمولی که شبیه هویج و نام علمیش Pastinaca sativa L. است، اشتباه کرد.
نام علمی شقاقل ایرانی یا همان مهر سلیمان Polygonatum orientale Desf است.
- ۹۸/۰۶/۲۳
- ۴۷ نمایش