زیره
زیره دانهای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و در دو نوع زیره سبز (با نام علمی: Cuminum cyminum) و زیره سیاه (با نام علمی: Carum carvi) وجود دارد که دومی به «زیره ایرانی» معروف است.
دانههای زیره با چوب، کوبیده میشود. این دانه به صورت خودرو در افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، مراکش، مصر، هند، کوبا، سوریه، مکزیک و شیلی رشد میکند. این دانه در فلسطین به صورت خودرو رشد نمیکند اما در زمان گذشته در آنجا کشت میگردید.
گیاه آن شبیه بوته هویج است برگهایش ۲۰ الی ۳۰ سانتیمتر و ارتفاع گیاه حدود ۵۰ سانتیمتر است. میوه آن (که به اشتباه دانه گفته میشود) به اندازه دو میلیمتر و هلالی شکل و دارای ۵ خط برجستهاست. بیشترین زیره در ایران، در شهر کرمان رشد میکند. بهترین و مرغوبترین زیره مربوط به شهرستان بافت استان کرمان میباشد که به صورت خودرو رشد میکند.
انواع زیره
زیره سیاه(زیره کوهی):این نوع زیره را به اسم زیره کرمانی هم می شناسند ویکی از معروف ترین سوغاتی های استان کرمان است زادگاه اولیه آن استان کرمان بوده است و در مناطق کوهستانی می رویید
زیره سبز :نوع دیگری از ارقام زیره است هم به صورت خودرو و هم به صورت پرورشی یافت می شود در ایران بیشتر به صورت پرورشی کشت و کار می شود و یکی از اجزای اصلی پودر کاری است
نگارخانه
میوههای زیره سیاه
بزرگنمایی زیره سیاه
میوههای زیره سبز
بوتهٔ زیره، نهم اردیبهشت در روستای زالی
- ۹۸/۰۶/۲۷
- ۴۳ نمایش