مژکی
چهارشنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۲۸ ق.ظ
مُژَکی میوهٔ گیاهی است با نام علمی سرخالوی مژکی ((نام علمی: 'Nephelium lappaceum') و همخانواده با سرخالو و چشالو که شفت و گرد وگاه بیضی و قطر آن سه تا شش سانتیمتر است که روی خوشههای دو تا دهتایی قرار دارد؛ پوست آن پوشیده از مژک و معمولاً سرخ است؛ گوشتهٔ آن شفاف و ترد و سفید و گاه مایل به صورتی است و طعمی ترش و شیرین دارد؛ هستهٔ آن قهوهای شفاف و به قطر دو تا سه سانتیمتر است.
مژکی گیاهی است درختی با اندازه متوسط که مربوط به مناطق گرمسیری و استوایی میباشد و در تیره Sapindaceae طبقهبندی میگردد.
نگارخانه
ارزش غذایی
|
|
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۳۴۳ کیلوژول (۸۲ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۲۰٫۸۷ g |
فیبر | ۰٫۹ g |
چربی | ۰٫۲۱ g |
پروتئین | ۰٫۶۵ g |
ویتامین ب۱ (تیامین) | ۰٫۰۱۳ میلیگرم (۱٪) |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۰۲۲ میلیگرم (۱٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۱٫۳۵۲ میلیگرم (۹٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۰۲ میلیگرم (۲٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۸ میکروگرم (۲٪) |
ویتامین C | ۴٫۹ میلیگرم (۸٪) |
کلسیم | ۲۲ میلیگرم (۲٪) |
آهن | ۰٫۳۵ میلیگرم (۳٪) |
منیزیم | ۷ میلیگرم (۲٪) |
منگنز | ۰٫۳۴۳ میلیگرم (۱۷٪) |
فسفر | ۹ میلیگرم (۱٪) |
پتاسیم | ۴۲ میلیگرم (۱٪) |
سدیم | ۱۱ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۰٫۰۸ میلیگرم (۱٪) |
Link to USDA Database entry درصدها نسبیاند منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا |