فواید

فواید همه چی درج میشه

فواید

فواید همه چی درج میشه

سعی میکنم فواید اکثر میوه ها - ادویه ها و ... رو تو وبلاگ برای اطلاعات شما قرار بدم تا بدونید چیزهایی که میخورید شامل چه چیزها و چه فوایدی میباشد. حتما با درج نظر دلگرمم کنید.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین مطالب

لوبیا

دوشنبه, ۲۵ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۴۵ ق.ظ

لوبیا نام نوعی دانه خوراکی است. در سال ۱۵۳۳ میلادی لوبیا به نام مکزیکی اولیه‌اش «ایاکوک» از آمریکا به اروپا آورده شد و از آنجا به سایر نقاط جهان راه یافت[نیازمند منبع] و اکنون همه ساله میلیون‌ها تن به مصرف می‌رسد و یکی از مواد غذایی نسبتاً ارزان و فراوان است.

محتویات

  • ۱ خواص
  • ۲ انواع
  • ۳ ارزش غذایی
  • ۴ میزان تولید در کشورهای مختلف
  • ۵ جستارهای وابسته
  • ۶ منابع

خواص

لوبیا از ۲۲ درصد پروتئین، ۶۲ درصد قند(کربوهیدرات) از نوع نشاسته و ۲ درصد مواد چربی تشکیل شده و یکی از مقوی‌ترین حبوبات روی زمین به‌شمار می‌رود و چون مواد پروتئینی آن نسبتاً زیاد است، عده‌ای از دانشمندان آن را بمانند عدس، «گوشت فقرا» هم نامیده‌اند. زیرا «تا حدودی» می‌تواند جای خالی گوشت حیوانی را در یک برنامهٔ غذایی سالم پر کند و تا حدی همان مواد لازم در گوشت را به بدن برساند. لوبیا برای بعضی از مردم که دارای معده ضعیف هستند غذای سنگینی به‌شمار می‌رود و ممکن است به دشواری هضم شود. اما اگر چند روزی آن را در آب خیس کنند و هنگامی که لوبیا می‌خواهد جوانه بزند آن را بپزند، هم زودتر پخته می‌شود و هم سریعتر گوارده و جذب می‌گردد.

این لوبیای تازه جوانه زده، دارای ویتامین‌های گوناگون هم خواهد بود که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از انواع ویتامین «ب» ویتامین «ث» ویتامین «د». بنا براین فواید چنین لوبیایی خیلی بیش از لوبیای خیس نشده وجوانه نزده می‌باشد. لوبیا برای مبتلایان به رماتیسم، اختلال فشارخون و بیماری‌های کلیوی خوراک سودمندی به‌شمار می‌رود. اما بعلت سرشار بودن از کربوهیدرات نشاسته، اشخاص چاق و مبتلایان به بیماری قند (دیابت) باید از مصرف زیاد آن پرهیز کنند و نیز کسانی که به بیماری نقرس دچارند یا اورهٔ خونشان بیشتر از حد طبیعی است به علت وجود پروتئین نسبتاً زیاد در لوبیا باید در مصرف آن احتیاط کنند و از لوبیای سبز استفاده نمایند.

انواع

  • لوبیا سبز
  • لوبیا چیتی
  • لوبیا چشم‌بلبلی
  • لوبیا سفید
  • لوبیا قرمز
  • لوبیا سیاه
  • سویا

ارزش غذایی

میزان تولید در کشورهای مختلف

Beans, average, canned, sugarfree
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۳۳۴ کیلوژول (۸۰ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۱۰٫۵ g
چربی ۰٫۵ g
پروتئین ۹٫۶ g
درصدها نسبی‌اند
ده کشور اصلی تولیدکننده لوبیای خشک —۲۰۱۳
کشور تولید بر حسب تُن پانویس
 میانمار ۳٬۸۰۰٬۰۰۰ F
 هند ۳٬۶۳۰٬۰۰۰
 برزیل ۲٬۹۳۶٬۴۴۴ A
 چین ۱٬۴۰۰٬۰۰۰ *
 مکزیک ۱٬۲۹۴٬۶۳۴
 تانزانیا ۱٬۱۵۰٬۰۰۰ F
 ایالات متحده آمریکا ۱٬۱۱۰٬۶۶۸
 کنیا ۵۲۹٬۲۶۵ F
 اوگاندا ۴۶۱٬۰۰۰ *
 رواندا ۴۳۸٬۲۳۶
 جهان ۲۳٬۱۳۹٬۰۰۴ A
No symbol = official figure, P = official figure, F = FAO estimate, * = Unofficial/Semi-official/mirror data, C = Calculated figure A = Aggregate (may include official, semi-official or estimates);

Source: فائو (FAO)[۱]

  • None 33

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی