فواید

فواید همه چی درج میشه

فواید

فواید همه چی درج میشه

سعی میکنم فواید اکثر میوه ها - ادویه ها و ... رو تو وبلاگ برای اطلاعات شما قرار بدم تا بدونید چیزهایی که میخورید شامل چه چیزها و چه فوایدی میباشد. حتما با درج نظر دلگرمم کنید.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین مطالب

گل کلم

دوشنبه, ۲۵ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۴۵ ق.ظ

Blumenkohl-1.jpg

گل کلم (فارسی شرقی:گل پی) از سبزیجات می‌باشد که گل آن بیشترین استفاده را دارد و ساقه و برگ‌های آن دور ریخته می‌شود. این گیاه به واسطه بذر کشت می‌شود.

محتویات

  • ۱ ارزش غذایی
  • ۲ گونه‌های گیاه‌شناسی
    • ۲.۱ ایتالیایی
    • ۲.۲ شمال غربی اروپا دوسالانه
    • ۲.۳ شمالی اروپا سالانه
    • ۲.۴ آسیا
  • ۳ رنگ‌ها
    • ۳.۱ سفید
    • ۳.۲ نارنجی
    • ۳.۳ سبز
    • ۳.۴ رنگ ارغوانی
  • ۴ آشپزی
  • ۵ جستارهای وابسته
  • ۶ منابع
  • ۷ پیوند به بیرون

ارزش غذایی

گل کلم
گل کلم
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱۰۳ کیلوژول (۲۵ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۵ g
قندها ۱٫۹ g
فیبر ۲ g
چربی ۰٫۳ g
پروتئین ۲ g
آب ۹۲ g
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۵ میلی‌گرم (۴٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۶ میلی‌گرم (۴٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۰٫۵۰۷ میلی‌گرم (۳٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۶۶۷ میلی‌گرم (۱۳٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۱۸۴ میلی‌گرم (۱۴٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۵۷ میکروگرم (۱۴٪)
ویتامین C ۴۸ میلی‌گرم (۸۰٪)
ویتامین K ۱۵٫۵ میکروگرم (۱۵٪)
کلسیم ۲۲ میلی‌گرم (۲٪)
آهن ۰٫۴۲ میلی‌گرم (۳٪)
منیزیم ۱۵ میلی‌گرم (۴٪)
فسفر ۴۴ میلی‌گرم (۶٪)
پتاسیم ۲۹۹ میلی‌گرم (۶٪)
سدیم ۳۰ میلی‌گرم (۱٪)
روی ۰٫۲۷ میلی‌گرم (۳٪)
درصدها نسبی‌اند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

گل کلم دارای چربی و کربوهیدرات کمی است و پر فیبر و دارای ویتامین ب ۹، آب، و ویتامین C است. گل کلم حاوی چند فیتوکمیکال است که برای سلامتی آدم سودمند است. سولفورافان ترکیبی است که از بدن در مقابل سرطان محافظت می‌کند

  • کاروتنوئیدها[۱]
  • ایندول-۳-کربینول، یک ماده شیمیایی است که موجب گسترش ترمیم DNA[۲][۳] ,

و به عنوان استروژن موجب کاهش رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.[۴]

مصرف بالای گل کلم خطر سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.[۵]

۱۰۰ گرم گل کلم دارای حاوی اطلاعات تغذیه‌ای زیر است. براساس USDA

  • کالری: ۲۵
  • چربی: ۰٫۲۸
  • کربوهیدرات: ۴٫۹۷
  • الیاف: ۲
  • پروتئین: ۱٫۹۲

گونه‌های گیاه‌شناسی

گل کلم و کلم بروکلی ساختارهای بسیار مشابهی دارند.[۶]

ایتالیایی

این نوع کلم ظاهر متنوعی دارد و شامل کلم‌های سالانه و دوسالانه با رنگ‌های سفید و گونه‌های سبز، بنفش، قهوه‌ای و زرد است. این نوع کلم را اجداد سایر کلم‌ها به شمار می‌آورند.

شمال غربی اروپا دوسالانه

برداشت این نوع کلم در زمستان و اویل بهار است و از قرن ۱۹ ام بیشتر در فرانسه کشت و برداشت می‌شود.

شمالی اروپا سالانه

برداشت این نوع کلم در تابستان و پاییز است و از قرن ۱۸ ام بیشتر در آلمان کشت شده‌است و در شمال اروپا و آمریکای شمالی کشت و برداشت می‌شود.

آسیا

گل کلم‌های استوایی یا آسیایی بیشتر در چین و هند کشت و برداشت می‌شود و از قرن ۱۹ در هند کشت آن توسعه یافت.[۷]

رنگ‌ها

کلم رومی

سفید

گل کلم سفید رایج‌ترین رنگ از گل کلم در سراسر جهان است.

نارنجی

گل کلم نارنجی ۲۵ برابر نوع سفیدش دارای ویتامین آ می‌باشد.[۸]

سبز

گل کلم سبز، نوعی دیگر از کلم است که نمونه رایج ان کلم بروکلی است.

رنگ ارغوانی

این نوع کلم که به رنگ‌های قرمز و شرابی نیز وجود دارد[۹] رنگ ارغوانی این نوع کلم به علت وجود آنتی اکسیدان آنتوسیانین در ان است.

آشپزی

گل کلم در آشپزی

گل کلم را می‌توان سرخ شده، آب‌پز، یا بخارپز و به خام مصرف کرد. به صورت بخارپز ترکیبات ضدسرطان ان بیشتر نسبت به سرخ شده و اب پر حفظ می‌شود.[۱۰] در هنگام پخت، برگ‌های بیرونی و ساقه ضخیم برداشته می‌شود. برگ نیز خوراکی هستند اما اغلب دور انداخته می‌شوند

  • None 33

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی